Tüp Bebek Tedavisi Yöntemleri

Tüp bebek tedavisi, bebek sahibi olmak isteyen çiftlere önerilen bir tedavi yöntemidir. Bu yöntemi kullanarak çiftler bebek sahibi olabilir. Bu tedavi uzun araştırmalar sonucunda geliştirilmiş bir tedavidir ve yalnızca uzman olan hekimler tarafından yapılır. Ayrıca bu tedavinin birçok yöntemi de vardır.

Tüp bebek tedavisinde kullanılmakta olan yöntemlerden birisi babadan alınan spermin ve anneden alınan yumurtanın, anne vücudundaki fallop tüpüne konulmasıdır ve böylelikle döllenme olayının yaşanması beklenir. Diğer bir yöntem de babadan alınan sperm ile anneden alınan yumurtanın laboratuvar ortamında birleştirilip bu hücrenin tekrar anne vücudundaki fallop tüpüne yerleştirilmesidir. Fakat bu iki yöntem de günümüzde pek tercih edilen yöntemlerden değildir. Eğer babanın sperm sayısında ya da kalitesinde bir sıkıntı var ise, babadan alınan sperm annede bulunan yumurtanın içerisine enjekte edilir ve böylelikle döllenme sağlanmış olur. Diğer kullanılan yol ise anne ve babadan üreme hücreleri alınır ve laboratuvar ortamında bir embriyo oluşturulur. Birkaç gün sonra bu embriyo anne rahmine yerleştirilir ve böylelikle annenin hamile kalması sağlanır. Son saydığımız iki yöntem de oldukça fazla kullanılan yöntemler arasındadır.

Bu yöntemler kullanılarak tüp bebek tedavisi ile bebek sahibi olabilen birçok çift vardır. Ortalama 50 senedir uygulanmakta olan bu tedavi yönteminin başarı oranı gözden kaçırılacak gibi değildir. Eğer sizler de böyle bir sorundan şikayetçiyseniz hemen uzman bir hekimle görüşerek tedaviye başlayabilirsiniz.
Kaynak: https://www.teknolat.com/tup-bebek-tedavisi-yontemleri/

Yorum bırakın